Cele şapte minuni ale lumii actuale

1. Colosseumul din Roma
2. Oraşul incaş Machu Picchu din Peru
3. Mausoleul Taj Mahal din India
4. Citadela mayaşă Chichen Itzu din Mexic
5. Marele Zid chinezesc
6. Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro -Brazilia
7. Oraşul "Roşu" Petra din Iordania

Cele 7 minuni naturale ale lumii

in viziunea CNN sunt considerate a fi:
Muntele Everest din Nepal (Tibet),
Cascada Victoria in Zambia (Zimbabwe),
Marele Canion in Arizona (SUA),
Marea Bariera de Corali (Australia),
Aurora Boreala,
Vulcanul Paricutin in Mexic si
Portul Rio de Janeiro in Brazilia.

Povestea din spatele marcilor de masini

Toate mărcile de automobile au în spate o poveste, iar siglele sînt cele care poartă în ele o întreagă istorie. În cele ce urmează vă prezentăm semnificaţiile celor mai cunoscute embleme din lumea auto.
ALFA ROMEO

Crucea roşie şi şarpele care decorează sigla Alfa Romeo reprezintă emblema oraşului de reşedinţă a mărcii - Milano, crucea amintind de Cruciade. Figurina care este mîncată de şarpe reprezintă un sarazin.
AUDI

Cele patru inele care alcătuiesc sigla Audi reprezintă cele patru companii din consorţiul Auto-Union din 1932. Acestea erau DKW, Horch, Wanderer şi Audi. După război, numele Audi (care în latină înseamnă „a auzi") a dispărut, însă în 1965 şi-a făcut din nou apariţia, folosind ca logo cele patru inele. Numele Audi este totodată varianta latinizată a lui Horch, care în germană înseamnă tot „a auzi". BMW
Medalionul BMW reprezintă o elice de avion în mişcare, albastrul semnificînd cerul. Aceasta deoarece BMW (Bayerische Motoren Werke – Uzinele de motoare din Bavaria) a construit motoare pentru avioanele militare germane în al doilea război mondial.
CITROEN

Simbolul ales de Andre Citroen pentru automobilele sale provine de la activitatea de început a acestuia în industria auto. Citroen a început prin a construi roţi de transmisie, cele două V-uri răsturnate reprezentînd "dinţii" de pe roţile respective.
FERRARI

Căluţul cabrat purtat astăzi de maşinile Ferrari a fost la început emblema unui faimos pilot italian de avioane din primul război mondial, Francesco Baracca, decedat în misiune. Părinţii acestuia l-au convins pe Enzo Ferrari să adopte pe maşinile sale de curse simbolul fiului lor.
FORD

Harold Wills, mîna dreaptă a lui Henry Ford, cîştigase bani în tinereţe tipărind cărţi de vizită, iar cînd Henry se afla în căutarea un logo pentru marca lui de automobile în 1903, Wills s-a pus pe treabă. Tipul de literă de pe sigla Ford este acelaşi folosit de Wills pe cărţile de vizită. Ovalul a apărut în 1912, iar fondul albastru în 1927, o dată cu lansarea lui Model A.
LAMBORGHINI

Logo-ul Lamborghini este simplu de descifrat: este vorba de un taur dezlănţuit. Ferruccio Lamborghini iubea coridele. Acest lucru reiese nu numai din logo, ci şi din numele purtate de automobilele Lamborghini de-a lungul timpului. Aproape toate au purtat numele unor tauri celebri sau ale unor rase nobile de tauri.
LOTUS

Literele îngemănate din partea de sus a siglei sînt iniţialele fondatorului Lotus, Anthony Colin Bruce Chapman. Nu se ştie de ce a ales numele Lotus pentru compania sa. Fondul verde este celebra nuanţă British Racing Green, purtată de maşinile de curse britanice, iar fondul galben simbolizează zilele însorite pe care
Chapman le dorea pentru compania sa.
MASERATI

La fel ca în cazul Alfa Romeo, sigla Maserati reprezintă oraşul de reşedinţă al mărcii. Tridentul este simbolul tradiţional al oraşului Bologna, locul unde se construiau înainte automobilele Maserati.
MAZDA

Logo-ul Mazda a fost realizat de Rei Yoshimara, un renumit creator de imagine pentru corporaţii, V-ul reprezentînd o pereche de aripi întinse. Pentru Mazda, acestea simbolizează "creativitatea, simţul misiunii, delicateţea şi flexibilitatea caracteristice mărcii".
MERCEDES-BENZ

Steaua în trei colţuri reprezintă dominaţia Mercedes-Benz asupra uscatului, mării şi aerului. A apărut pentru prima dată în 1909 pe un Daimler, în 1926 fiind adăugată cununa de lauri pentru a marca unirea cu Benz. Sigla actuală, steaua într-un cerc, a fost folosită prima dată în 1937.
MITSUBISHI

Cele trei diamante (sau trei romburi) ale siglei Mitsubishi reprezintă elicea unui vapor, amintind de activitatea de început a constructorului nipon.
PEUGEOT

Leul de pe sigla Peugeot provine de la emblema oraşului Belfort, loc unde a fost construit unul dintre primele modele Peugeot. Autorul emblemei oraşului, Bartholdi, este unul şi acelaşi cu sculptorul care a realizat Statuia Libertăţii din New York.
PORSCHE

Emblema Porsche este în mare parte identică cu cea a oraşului Stuttgart, construit pe locul unei ferme de armăsari – de unde şi calul de pe siglă. Coarnele de cerb şi dungile roş-negre provin de la steagul Regatului Wurtemberg (actualmente landul Baden-Wurtemberg).
RENAULT

Rombul Renault a fost la început doar o emblemă amplasată pe capotă. În spatele ei se afla claxonul, iar din 1922 centrul siglei a fost tăiat, pentru a permite sunetului să pătrundă. A început cu o formă circulară şi a devenit romb în 1924.
SKODA

Săgeata înaripată de pe sigla mărcii cehe nu are o semnificaţie anume, în afara faptului că sugerează viteza.
SUBARU

Subaru a fost prima marcă japoneză care a folosit un nume derivat din limba japoneză. Se referă la un grup de şase stele din constelaţia Taurus, cunoscute în japoneză şi sub numele de "mutsuraboshi". Este vorba de Pleiade.
TOYOTA

Sigla Toyota conţine trei elipse care reprezintă inima clientului, inima produsului şi progresul tehnologic şi oportunităţile nelimitate ale viitorului. În japoneză, „Toyo
semnifică abundenţa, iar "ta" înseamnă orez. În unele culturi asiatice, cei binecuvîntaţi cu o abundenţă de orez sînt binecuvîntaţi cu multă bogăţie.
VOLKSWAGEN

Povestea siglei Volkswagen este simplă. Aceasta conţine literele V şi W: „volks" înseamnă "a poporului", iar "wagen" – "maşină".
VOLVO

Volvo înseamnă "eu merg" în latină, iar cercul mărginit de o săgeată este semnul convenţional pentru fier – bogăţia cea mai cunoscută a Suediei. Cercul şi săgeata reprezintă scutul şi săgeata lui Marte, la rîndul lor simboluri pentru fier.

LINKURI UTILE

Sintetizator vocal (romana-engleza-poloneza)
http://www.ivosoftware.com/component/option,com_ivonaonline/Itemid,38/vo,4/

Itinerarii Europa
http://www.viamichelin.it/viamichelin/ita/tpl/hme/MaHomePage.htm

Convertor
(Flash Video/FLV file (YouTube's videos,etc) - MPEG4(AVI/MOV/MP4/MP3/3GP)
http://vixy.net/

Convertor filmulete de pe YouTube -> .avi
http://www.piticu.ro/video/

Convertor (Image, Doc., Music, Video Formats)
http://www.zamzar.com/

Flash Films by Bruno Bozzetto (Image, Doc., Music, Video Formats)
http://www.bozzetto.com/flashfilms2.htm

Lettura del pensiero
http://www.massimol.it/Mistery/lettura-del-pensiero.php
http://www.igiornidellascienza.it/upload_file_ditelavostra/200704041056380.5zfcwiy0.pdf?id=26

Verifică dacă o adresă de mail este sau nu validă
http://www.mailtester.com/

Cu peste 565,000 de intări, Acronym Finder este cel mai mare dicţioanar de acronime
http://www.acronymfinder.com/
Cel mai complet convertor online cu peste 5,000 de unităţi de măsură şi 50,000 conversii
http://www.onlineconversion.com/

Mi s-a părut util convertorul din numere arabe în numere romane şi invers
http://www.onlineconversion.com/roman_numerals_advanced.htm

Numele reale ale personalitaţilor din lumea cinematografiei, literaturii, muzicii, politicii, religiei, sportului http://www.didyouknow.cd/people/realactors.htm

Când şi-au declarat independenţa statelor din ziua de azi?
http://www.didyouknow.cd/countries/independence.htm

Populaţia planetei în timp real
http://www.ibiblio.org/lunarbin/worldpop/
Estimare U.S. Census Bureau
http://www.census.gov/ipc/www/popclockworld.html

Ceas atomic (toate ţările din Africa, America, Asia, Australia, Europa şi Pacific) http://www.miniportale.it/miniportale/europa.htm

Timp şi dată http://www.timeanddate.com/

Translator online (în timp real) http://www.ajaxtrans.com/

Cum se spune Moş Crăciun în diferite limbi http://www.logosdictionary.org/pls/dictionary/new_dictionary.kdic.main?phrase_code=5646343

Cuvinte care derivă de la numele unor persoane http://ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_cuvinte_derivate_de_la_nume_de_persoane

Viteza conexiunii la internet http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/index.php?idioma=uk&newlang=uk

Numerele scurte puse la dispoziţie de Romtelecom
http://www.romtelecom.ro/ro/pentru_clienti/numere_utile/numere_scurte_bucuresti.html#detail


IT Tips & Tricks

Verifica-ti IP-ul

Dacă eşti într-o reţea şi doreşti să-ţi afli IP-ul, există şi o metodă mult mai simplă decât Network – Properties.
Deschide Start – Run şi scrie „cmd /k ipconfig”, apoi apasă Enter. IP-ul va fi afişat imediat pe ecran.
Pentru a economisi şi mai mult timp pe viitor, poţi include textul „cmd /k ipconfig” într-un fişier de text căruia îi dai extensia .bat pentru a realiza un script batch. Astfel, nu va trebui decât să faci un simplu clic pe fişier şi vei obţine acelaşi rezultat, fără a mai apela la meniul Start.

De asemenea, poti afla de aici IP Address.

Elimina directorul "My Pictures" în Windows XP

Dacă folosiţi XP, veţi găsi un director de My Pictures în directorul de My Documents. Ştergeţi acest director şi el va reapărea de fiecare dată când veţi restarta Windows-ul (sau când un program ca Word îl va apela). Iată cum puteţi scăpa de acesta:

- Deschideţi directorul My Documents (presupunând că e golit), ştergeţi directorul de My Pictures, click dreapta într-o zonă goală din My Documents, selectaţi New şi apoi Text Document. Redenumiţi noul New Text Document.txt în My Pictures (fără o extensie de fişier) - Dacă nu vedeţi extensia .txt, mergeţi la Tools > Folder Options > View tab şi dezactivaţi Hide extensions for known file types option. - Clic dreapta pe noul fişier My Pictures, selectaţi Properties şi activaţi opţiunile Read-Only şi Hidden. Clic ok. - Gata! Din moment ce nu puteţi avea două fişiere cu acelaşi nume (sau un director şi un fişier cu acelaşi nume) în acelaşi director, Windows nu va mai putea crea directorul de My Pictures atâta timp cât fişierul există.

Scurtături tastatură

Win-D = maximizează sau minimizează toate ferestrele deschise
Win+M = minimizează toate ferestrele deschise
Win-L = Ctrl+Alt+Delete+Enter = blocare tastatură
Win+R = deschide fereastra Run
Win+Pause/Break = deschide fereastra System Properties

Win-U = fereastra Utility Manager
Shift-Del = şterge permanent
Win+E = deschide Windows Explorer (foarte utilă şi scurtătura Alt+Enter care deschide fereastra Properties a unui folder sau a unui fişier selectat în Windows Explorer).

Shortcut Keys - Windows Media Player

Cut, paste si Super special paste

In navigarea pe paginile Web, daca se face o copiere obisnuita utilizand Ctrl-C, veti copia textul, dar, de asemenea, veti lua odata cu el si fontul respectiv.Iata in continuare o metoda usoara pentru a evita acest lucru.In pagina Web selectati si copiati textul dorit, dupa care mergeti in fereastra de Word si in loc sa dati un simplu "Paste" (Ctrl-V), selectati Edit/Paste Special dupa care dati clic pe optiunea "Unformatted Text".In acest fel veti obtine o copie a textului, fara a lua imagini sau a pastra formatul textului folosit pe pagina Web.Mai mult, puteti crea un macro pentru acesti pasi si puteti desemna o anumita tasta. in afara aplicatiei Word, mai puteti utiliza, obtinand acelasi efect, programul "PureText", un utilitar gratuit ce inlatura automat orice formatare a textului copiat de pe Web.

Scurtături Windows Media Player

Aceasta e o listă cu cele mai importante:
[F3] - caută fişierele media din calculator
[F8] - activare funcţie Mute
[F10] - creşterea volumului
[F9] - micşorarea volumului
[CTRL]+[1] - trecerea la modul full
[CTRL]+[2] - trecerea la modul skin
[CTRL]+[E] - ejectarea CD-ului sau DVD-ului
[CTRL]+[P] - pauză sau play
[CTRL]+[S] - oprirea muzicii sau filmului rulat
[ALT]+[Enter] - modul full screen
[ALT]+[F4] - închiderea player-ului

Scurtături Word
Iti este adesea mai usor sa lucrezi cu combinatii de taste (shortcut-uri) decat sa pierzi timpul prin meniuri. In acest caz, comanda Word-ului sa-ti listeze intr-un document toate combinatiile de taste existente.
Clic pe meniul Tools-Macro-Macros (Instrumente-Macrocomanda-Macrocomenzi) si in fereastra care se deschide alege din lista oferita in campul Macros in (Macrocomenzi) optiunea Word Commands (Comenzi Word), iar in Macro name (Macrocomenzi) selecteaza List commands (ListaComenzi). Clic pe butonul Run (Executare) aflat in dreapta si se deschide un nou dialog unde va trebui sa bifezi varianta Current menu and keyboard settings (Meniul curent si setarile tastaturii), dupa care confirmi cu un clic pe OK.
Word iti pune acum la dispozitie un document de cateva pagini bune, in care gasesti toate combinatiile de taste cunoscute pentru acest program. Trucul este aplicabil in Word 97, 2000, 2002.si 2003

Word- Bookmark
Cei carora le place sa lectureze stiu ce inseamna importanta unui semn de carte.Cand cititi o carte,semnele de carte sunt utilizate de obicei pt. a marca pagina la care ati oprit lectura,astfel incat sa o puteti localiza rapid data viitoare cand redeschideti cartea.
In mod similar puteti adauga semn de carte documentelor Word, acestea permitandu-va sa localizati rapid o sectiune sau un cuvant.

Pentru a adauga un semn de carte :
1.Deschideti un document Microsoft word.
2.Plasati cursoru in locul in care doriti sa inserati semnul de carte.
3.Alegeti calea Insert/Bookmark.
4.Dati clic in caseta Bookmark name si scrieti aici o denumire pt. semnul cel nou.
5.Clic pe Add.

Acum, pt a ajunge direct la semnul de carte cand deschideti documentul, navigati la Insert/Bookmark, alegeti butonul din lista si dati clic
pe butonul Ok.


Shortcut keys pentru Outlook Express

O lista a celor mai importante shortcut keys pentru Outlook Express ce va poate usura mult munca.
Trimiteti/primiti mesaje (Send/Receive) Control+M

Deschideti un mesaj nou Control+N

Trimiteti mai departe un mesaj (Forward) Control+F

Raspundeti la un mesaj (Reply) Control+L

Tipariti mesajul selectat Control+P

Stergeti mesajul selectat Control+D sau Delete

Raspundeti la toate mesajele (Reply all) Control+Shift+R

Deschideti Inbox-ul Control+I

Deschideti Outbox-ul Control+O

Deschideti Address Book Control+Shift+B

Accesati urmatorul mesaj necitit Control+U

Accesati directorul global Control+Y

Deschideti mesajele selectate Enter sau Control+Q

Marcati un mesaj ca fiind citit Control+Enter sau Control+Q

Miscati-va rapid in fisiere si directoare Tab

Gasiti un text F3

Gasiti un mesaj Control+Shift+F

Schimbati rapid intre panourile Edit, Source si Preview Control+Tab

Verificati numele Atl+K sau Control+K

Inserati semnatura Control+Shift+S

Trimiteti un mesaj Alt+S sau Control+Enter

De pe caseta audio pe CD

Epoca casetelor audio s-a cam dus iar in locul lor au aparut mult mai performatele cd-uri. Dar, fiecare avem acasa o mai mica sau m-ai mare colectie decasete la care nu suntem dispusi sa renuntam, asa ca va voi aratain continuare cum sa va transferati colectia de casete pe PC si apoipe cd-uri.

Iesirea de la casetofon (in principiu merge iesirea de la casti) se introduce in placa de sunet, in line-in. Se poate folosi foarte bine programul Audiograbber, care edownloadabil de pe Internet, freeware. Atentie insa la setarile din program line-in! Volumul trebuie sa fie aproximativ la jumatate, altfel semnalul sonor digitalva fi de proasta calitate. Apoi daca aveti cd writter inregistratidin calculator pe cd.

Alte programe pe care le puteti folosi: Easy MP3 Sound Recorder - freewaresau RipEditBurn Plus - shareware

Tertipuri pentru Google
1. Google exclude din căutare cuvintele scurte foarte mult folosite precum de, in, on, to, by. Dacă doriţi să fie căutate, puneţi semnul plus lipit în faţa lor, de exemplu: ou +de gaina;
2. dacă vreţi să nu se regăsească un anumit cuvânt în rezultatele căutării, scrieţi-l cu semnul minus în faţă: stan –bran;
3. dacă scrieţi în fereastră o operaţie aritmetică, Google devine calculator: 3*4/2+10-5 şi va returna 11. Puteti face si ridicari la patrat sau puteti extrage rădăcina pătrată: 4^2 va primi răspunsul 16 iar introducând sqrt(25) obţineţi rezultatul 5; puteti face şi conversii de unitati de măsura sau de valute folosind operatorul “in”: 3 inches in cm sau 2 EUR in RON. Conversia valutelor se face la cursul Citybank NA.
4. Cuvintele define, link si site capătă o semnificaţie specială când sunt urmate, fără spaţiu, de două puncte:
define: caută definiţia cuvântului sau a expresiei care urmează după cele două puncte, în diverse dicţionare şi enciclopedii;
link: urmat de URL extrage toate siturile care conţin un link către adresa respectivă;
site:URL (fără spaţiu liber) urmat de un cuvânt sau de o expresie caută cuvântul sau expresia în situl respectiv. Situl în care se caută nu trebuie sa fie complet definit; se poate căuta o expresie in toate siturile .edu ale universităţilor americane (site:.edu) sau în siturile naţionale (site:.fr). Se poate căuta şi într-un portal scriind site:www.kappa.ro.